lördag 30 januari 2010

This is love!


onsdag 27 januari 2010

Ny frisyr? Hjälp!

Funderar på att skaffa en helt ny frisyr, hittat några tänkbara. Men har som vanligt skitsvårt för att bestämma mig...

  1. http://www.frilla.se/?level=picture&id=583
  2. http://www.frilla.se/?level=picture&id=586
  3. http://www.frilla.se/?level=picture&id=588
  4. http://www.frilla.se/?level=picture&id=600
  5. http://www.frilla.se/?level=picture&id=2476
  6. http://www.frilla.se/?level=picture&id=2531
  7. http://www.frilla.se/?level=picture&id=3616
  8. http://www.frilla.se/?level=picture&id=14
  9. http://www.frilla.se/?level=picture&id=3545

Har en hel del idéer, kanske snarlika varandra de flesta av dem och det är nog för att jag fastnat i ett mönster.

Det enda jag kräver av den nya frisyren är att den ska vara lättskött (inte behöva stå en halvtimme/timme varje morgon för att fixa frisyren) och att jag ska kunna sätta upp det någorlunda. Några andra förslag? Hojta till!! Och säg gärna vilken av de ovan som du tycker är snyggast/passar mig bäst.

tisdag 26 januari 2010

Bitande ungrackare

Var på ÖF igår (Öppna Förskolan för er som inte vet vad det står för) och hade jättetrevligt. Vi var massa mammor och pappor där och en hel drös med nyfikna barn. Lilla sonen var det fart på denna gång, han "gick" på många upptäcksfärder och har upptäckt sitt intresse för klättring. Måste komma ihåg kameran nästa gång o fånga lite ögonblick på honom när han klättrar i myshörnan.
Jag hann inte ens fika med de andra föräldrarna igår, eller hann och hann - jag valde att inte göra det för lillkillen skulle få leka så mycket som möjligt och inte behöva sitta hos mig vid bordet o ha tråkigt. För passa ungen måste man ju göra precis hela tiden nu när han undersöker allt och alla! Inget ont om föräldrarna på ÖF men det skulle vara bra om vissa kunde hålla liiiite bättre koll på sina småttingar.

Min lille plutt blev både biten och gnagad på. Jag hann liksom inte fram innan det var för sent... Men den andres mamma syntes inte i närheten, hon stod (vid bittillfället) i ett annat rum. Den andra pojken blev lite ledsen när jag sa till honom och drog bort honom från sonen min, men det kunde inte hjälpas - man ska inte bitas! Och min son var inte den enda som blev biten av denna lilla rackarunge.
(När sonen blev gnagad på reagerade på jag och den andres mamma lika snabbt eller långsamt beroende på hur man ser det.)

Nu har jag full förståelse för att barn bits, och att det inte nödvändigtvis betyder att de är elaka. Men det gör ont och är för mig inte okej, längtar inte alls till den perioden (som jag gissar även kommer till oss) när sonen börjar bitas.

Men... Allt som allt hade vi en jättetrevlig stund och sonen fick leka av sig vilket alltid är skönt! Slocknade rekordfort i vagnen när jag gjorde en snabb shoppingrunda på stan. Lite reagrejer blev det och lyssna på det här - det var inte enbart sonen som fick grejer! Även lite grejer till mig inhandlades, det är inte ofta längre.. Barnkläder är ju många gånger roligare och sötare att handla än kläder till en själv. =)

lördag 23 januari 2010

Babysim och funderingar

Går på babysim en gång i veckan, och har gjort det sen i somras, och lillkillen verkligen älskar det! Men efter juluppehållet var han inte sig själv, höll sig stenhårt i antingen mig eller mannen. Idag var första gången vi badade allihop tillsammans efter upphållet och det gjorde underverk på pojken. Att "simma" mellan mamma o pappa var en sån höjdare att flera runt ommkring t.o.m skrattade åt hans entusiasm (stavas?)! Härligt att se att hans gamla glädje har kommit tillbaka!

Går runt med några funderingar om framtiden... Jobb eller plugg - jobb eller plugg... vad ska man välja, satsa på? Jobbet jag hade innan föräldraledigheten känns väääldigt långt borta och det är inte alls säkert att man kan/får komma tillbaka dit, inte på samma uppdrag iaf. Och det känns faktiskt lite ruttet om jag ska erkänna. Så jag har börjat kolla in lite utbildningar och ju mer jag tänker på det dessto mer lockande låter det faktiskt. Har enbart kollat efter närliggande utbildningar och inga kurser - vill inte läsa för läsandets skull. Ska jag plugga ska det även vara till något vettigt, så det jag har hittat är en utbildning till tandsköterska, typ. Låter det något för mig måntro? Kan ni se mig som en som gräver runt i era munnar?
Ja, vi får se hur det blir i slutändan. Ska nog iaf söka mig in till utbildningen, sen får vi ju se om jag kommer in. Det är ju ett rätt så tvärt kast mot det jag sysslat med innan eller det jag är utbildad till.

onsdag 20 januari 2010

Sladdlös

Nu har jag äntligen blivit av med den där grejen som spelade in hjärtrymten, alla sladdar är helt väck! Underbart skönt!

Egentligen skulle jag lägga upp en bild där jag visar hur jag ser ut nu efteråt, sånna elaka märken som jag fick efteråt! Fyyy! Kommer säkert inte bli av med märkena på bra länge heller, och det är så trist! Hade väl väntat mig några små märken efter de stora klisterlapparna eller av de hårda plastbrickorna på klistermärkena. Men så här!?!?!? Usch o fy o bläää, frågar dom mig igen om det går bra att ha en sån där en vecka ska jag rusa därifrån skikandes!

Underbara sovmorgon!!

Natten till igår bestämde sig lilla sonen för att på natten minsann, då ska man inte sova. Både mannen och jag var ett vrak hela dagen, men man överlever ju iallafall. Märkligt hur det där fungerar. Innan man fick barn kunde man vara helt förstörd om man (hör o häpna) fick gå upp o kissa nångång under natten eller om man haft svårt för att somna. Kanske fick en timme mindre sömn än vanligt.... Nu, ja, nu är man överlycklig och superutvilad om man får två timmars oavbruten sömn... Märtkligt som sagt..

Idag fick jag sovmorgon, sonen också för den delen. Han måste varit sååå trött efter gårdagen för han däckade vid kvällsmaten runt 19 (vaknade och ville ha nappen några gånger visserligen, men inte mer än vanligt) och vaknade inte fören i morse kvart i åtta. Härligt!!! Flera sånna nätter tack! Undrar om det går att beställa?

Utvilad, på toppenhumör och har en busig liten kille som just nu håller på och drar fram ALLA sina leksaker. Kan det bli bättre?? Nepp, tror inte det!

måndag 18 januari 2010

den nya sovställningen

Hihi! Sonen har börjat med en ny härlig sovställning... Liggandes på magen, rumpan upp i vädret och ansiktet nerborrat i kudden.

söndag 17 januari 2010

Julraskning

Julen har raskat ut ur huset, tjaa - granen är kvar. Väntar på att mannen ska komma hem så han fkan ta tag i granen. Att ha en klängig liten rackare samtidigt som man klär av granen är nog ingen höjdare. Jag ger mig inte ens på och försöker.

Älskar advent och alla stakar som kommer fram då, så det är faktiskt lite tungt att ta bort alla nu. Tycker om det milda ljuset som blir och mysfaktorn som alltid är på topp.

Gardinerna får tas ner en annan dag, orkar inte ta allt samma dag, iaf inte idag. ;-)

Julgransraskning i hembyn står också på schemat idag, och mat hos päronen. Ska bli supergott! Tror det vankas kroppkakor... Får se, hur som helst blir det alltid god mat där!

onsdag 13 januari 2010

blev ingen film...

... från i natt... Ingen duns eller intrasslande. Inget roligt alls... Det enda som hände var att jag blev hur varm som helst!! Trodde verkligen inte att man kunde bli så varm av fem "små" klisterlappar med sladdar.

När sonen väckte mig vid två i natt märkte jag att jag var precis sjöblöt, jisses! Tur att man får duscha med sladdar och klistermärken - för fyyy vad snuskig man känner sig efter en sån svettig natt. ;-)

Åhh, håller på att klia sönder mig på klistermärkena, ska bli rikigt skönt när de ska bytas. Då ska jag ta fram rivjärnet och klia nått så vansinnigt!!!

tisdag 12 januari 2010

Min dag i Linköping

Denna dag har spenderats i Linköping, på sjukhuset närmare bestämt. En heldag som började kl 7 med väckning av den väldigt punktliga klockan "Sebbe". Väldigt söt väckning som snabbt övergick till något som kan liknas ett brandlarm. Hua mina öron!! ;)

Hade alltså en heldag på sjukhuset, med en hel del väntande och bokläsning och en hel del undersökningar. Men klaga ska jag definitvt inte göra, boken var bra och tiden mellan undersökningarna gick fort och själva undersökningarna gick väldigt smidigt. För er som inte vet är jag opererad för ett medfött hjärtfel (storkna inte, jag lever - mår bra och känner inte av det idag). Men naturligtvis vill "de" kolla upp mig lite då och då och idag var en sån dag. Bra när man kan ta allt på en gång istället för lite på om på. Köra på hårt och få det överstökat sen, skönt när det gäller sånt här.

Dagen slutade på ett litet överraskande sätt, blev uppkopplad till en liten grej som ska "spela in" mig under en vecka. Antar att det är hjärtrytmen. Så nu när jag sitter i soffan hemma skrivandes detta, ser jag ut som en förymd patient någonstans ifrån. Sladdar överallt... Hihi! Ser faktiskt ganska komiskt ut. Men jag undrar lite i bakhuvudet hur det ska gå och sova med alla sladdar... och speciellt hur jag ska sova med den lilla grejen - kommer att sno in mig i sladdarna och säkerligen dänga grejen på mannen. Hmm, ska nog sätta upp en videokamera som får spela in det för säkerhetsskull, det vore ju bara för bra för att missa! ;-)

Så, off I go... här ska monteras videokamera i sovrummet!

söndag 3 januari 2010

Nyår

Och då var även nyårsafton avklarad för de nya föräldrarna... Ja, och det allra första nyåret för pojken. <3 Vi firade nyårshelgen hos svärföräldrarna, där var också ena svågern och blivande svägerskan. Trevligt trevligt!

Nyårsnatten gick sådär för pojken, bra egentligen men han hade lite problem att slappna av på natten så det blev inga raketer för mig på nyåret. Men det gör inget, för min del är inte raketerna allt. ;)

Dagen började med ett besök hos mannens mormor - hon blev väldigt glad över att få se underverket. Det blir ju inte särskilt ofta när man inte bor så nära. Sen var det dags för finmiddag - trerätters och supergott! Grevinnan och betjänten är ju ett måste, så det kollades in. Då hade pojken slocknat... Efter middagen blev det spel och umgänge i massor - myspys! Framåt raketdags fick jag hålla mig inomhus - mata pojken och sjunga för honom. Kunde som sagt inte riktigt slappna av, men när fyrverkerierna var slut somnade han sött igen. Skålande i mängder blev det också, som brukligt... Sen föll vi dit en efter en till tröttheten så kvällen slutade för min del ganska tidigt.

Hunden fick sitta i bilen under de värsta smällarna med bilen påslagen coh radion på lite högre än vanligt, för att vara en jakthund som inte bryr sig ett dugg om skott i skogen så är han väääldigt skraj för raketer. Men det är väl ett annat ljud, mycket ljus, visslande och så är det ju så otroligt mycket på en gång. Så det kanske inte är så konstigt när allt kommer omkring eller!?

Men det hände spännande grejer också, snön började falla på nyårsaftons dagen/eftermiddagen (tror jag det var) och slutade inte fören efter det hade fallit nästan en halvmeter! Och snö fanns det innan så det räckte väl.. Mannen lekte lite med hundarna när snön slutat falla och den nådde honom upp till höften - då är det mycket snö!